شرکت فیلیپس
شرکت فیلیپس

تاریخچه برند فیلیپس

برند فیلیپس شرکتی هلندی و چند ملیتی در زمینه تجهیزات الکتریکی است که دفتر مرکزی آن در شهر آمستردام هلند واقع گردیده است.

برند فیلیپس در سال ۱۸۹۱ توسط جرارد فیلیپس در شهر آیندهوون تاسیس گردیده است. شرکت فیلیپس، یکی از بزرگترین شرکت های تولیدکننده لوازم و تجهیزات الکترونیکی جهان است، که شمار کارکنان آن بیش از ۱۲۲٫۰۰۰ نفر می‌باشد و در ۶۰ کشور جهان، خدمات خود را ارائه می‌نماید. در سال ۲۰۱۲ شرکت فیلیپس به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده تجهیزات روشنایی و نورپردازی در جهان، شناخته شد.

این شرکت علاوه بر حفظ جایگاه برترین شرکت جهانی در زمینه صنعت روشنایی، در حوزه صنایع و محصولات الکترونیک نیز توانسته است، مقام دهم جهانی را حفظ کند.

شرکت فیلیپس با مدیریت جرارد و آنتون و پدر آن‌ها فردریک فیلیپس در شهر آیندهوون هلند بنیان گذاری شد. این شرکت بعد از گذشت یک سال از فعالیتش و با سوار شدن بر موج انقلاب صنعتی به یکی از بزرگترین تولید کنندگان لامپ‌های رشته‌ای در جهان تبدیل شد. این شرکت در سال 1898 به سفارش تزار روسیه 50 هزار لامپ برای روشنایی کاخ زمستانی وی تولید و صادر کرد.

در سال 1914 این شرکت اولین لابراتوار تحقیقاتی خود در زمینه فن‌آوری اشعه ایکس و رادیو را تاسیس کرد. وب‌سایت فیلیپس “تمرکز برروی تحقیق و توسعه” را به عنوان سیاست اصلی خود از ابتدا تا کنون اعلام می‌کند و اختراع فن‌آوری‌هایی نظیر کاست‌های فشرده و CD را زایده همین سیاست معرفی کرده‌است.

یکی دیگر از اختراعات این شرکت که مصرف کنندگان با آن بیشتر آشنا هستند دستگاه‌های ریش تراش فیلی شیو (Philishave) است که در سال 1939 به بازار عرضه شد.

فیلیپس که پیشتر با تحقیق و توسعه برروی اشعه ایکس به حوزه سلامت وارد شده بود، با تولید اولین سینکروسیکلوترون خود به بازار سلامت و درمان سرطان قدم گذاشت. از سایر اختراعات فیلیپس می‌توان به تولید اولین لامپ کم مصرف در جهان و تولید دیسک‌های فشرده به صورت مشترک با شرکت سونی اشاره کرد.


فروش

در سال مالی ۲۰۱۱ شرکت فیلیپس درآمدی معادل ۲۴٫۷۸ میلیارد یورو را کسب نمود و در فهرست فورچون جهانی ۵۰۰ رتبه ۱۶۱ از بزرگترین شرکت‌های جهان را، به خود اختصاص داده است. در حوزه صنایع و تجهیزات الکترونیکی، پس از شرکت‌های زیمنس، سامسونگ، هیتاچی، پاناسونیک،، ال‌جی سونی ، گروپ، توشیبا، ریکو و هواوی مقام دهم را در جهان داراست، گرچه در حوزه تجهیزات روشنایی، شرکت شماره یک جهان محسوب می‌شود.

فروش چهار حوزه اصلی فعالیت شرکت یعنی سیستم‌های پزشکی، لوازم خانگی، تجهیزات الکترونیک و روشنایی به ترتیب ۲۵٪، ۱۰٪، ۳۹٪ و ۲۰٪ درصد از کل فروش شرکت را شامل می‌شود.

شرکت فیلیپس


توسعه :

فعالیت‌های تحقیق و توسعه این شرکت را می‌توان به سه مرحله زمانی تقسیم‌بندی کرد.

از ۱۹۱۴ تا ۱۹۴۵ 

مرحله نخست بخش تحقیق و توسعه متعلق به فاصله میان سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۴۵ می‌باشد، که دوره رشد و تنوع‌سازی فیلیپس است. در سال ۱۹۱۴ تحت هدایت اولین محقق شرکت، سازمان تحقیقات فیلیپس راه‌اندازی شد، که به مرکز اصلی رقابت و نوآوری فنی تبدیل گشت.

در این دوره عمدتاً در حوزه لامپ کار می‌شد و راه برای تولید محصولات جدید مانند لامپ پرتو باز شد. در ۱۹۲۳ فیلیپس تصمیم گرفت به جای اینکه یک شرکت قطعه‌ساز باشد، به تأمین‌کننده سیستم‌ها تبدیل شود.

از ۱۹۴۵ تا ۱۹۷۰ 

از ۱۹۴۵ تا ۱۹۷۰ مرحله توسعه و گسترش فعالیت‌های این شرکت است. در این دوره، فیلیپس با همکاری شرکت مخابراتی ای‌تی اند تی، به ثبت اختراعات مربوط به ترانزیستورها پرداخت.

از ۱۹۷۰ تا کنون 

مرحله آخر، از سال ۱۹۷۰ تاکنون است، که در آن فعالیت‌های تحقیقاتی با فعالیت‌های صنعتی، گره خورده است. شمار اختراعات به ثبت رسیده شرکت فیلیپس، امروزه بالغ بر ۸۰ هزار اختراع، می‌باشد و به‌ازای هر محقق، ۵۵٫۱ اختراع، ثبت شده‌است!